Moxy Hotel Utrecht

Aannemer: De Vries & Verburg Bouwbedrijf
Hoeveelheid wapening: circa 60 ton

JHK Architecten heeft in opdracht van Vastint Hospitality het ontwerp gemaakt voor een Utrechtse vestiging van het boetiekhotel Moxy. Moxy is een label van Marriott International. Gedurende de ontwerpfase is integraal samengewerkt met Ingenieursburo Linssen, LBP|SIGHT en Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en de gemeente Utrecht.

Rotsoord als culturele basis
Als locatie kiest Moxy voor ‘Rotsoord’, dat ten zuiden tegen het centrum van Utrecht aan ligt. Het voormalig bedrijventerrein is volop in ontwikkeling. Oude bedrijfshallen maken plaats voor huisvesting voor studenten en starters of worden getransformeerd tot restaurants en winkels gericht op een stedelijk en jong publiek. Oud en nieuw gaat hier hand in hand, creatieve bedrijven weten de weg te vinden naar deze plek en het nieuwe station Vaartsche Rijn koppelt dit gebied aan het nationale spoornetwerk. De locatie op de noordwesthoek van Rotsoord, recht tegenover het nieuwe station en op loopafstand van de binnenstad, is een prachtige locatie voor Moxy.

Gebouwconcept
De hoek van Rotsoord wordt gemarkeerd met een hoogteaccent dat aansluit bij het naastgelegen politiebureau en de hoekbebouwing aan de Jutfaseweg. Het lage deel van het gebouw voegt zich naar de gebouwhoogtes in de kern van Rotsoord.
Zichtbaarheid en herkenbaarheid is voor Moxy erg belangrijk. Het gebouw is daarom ontworpen als een stedelijk en eigenzinnig object. De smalle noordgevel, gericht op het centrum en het station, biedt een canvas om de identiteit van Moxy te tonen. Het gaat om de herkenbaarheid van het label, en om op elegante wijze aanwezig te zijn in het straatbeeld. De gevel maakt een golvende beweging van onder naar boven, waardoor zon- en kunstlicht een spel speelt op de gevel gedurende de dag en de nacht. Een abstract, stedelijk kunstwerk.

“Al 55 jaar aannemer van betonstaalwerken”

Contact

Balvert Betonstaal B.V.
Energieweg 36
2421 LM Nieuwkoop

T: 0172 – 573635
M: info@balvert.nl

Openingstijden

Maandag 07:00 – 17:00
Dinsdag 07:00 – 17:00
Woensdag 07:00 – 17:00
Donderdag 07:00 – 17:00
Vrijdag 07:00 – 17:00
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten

Heeft u een verzoek of vraag?